Main menu

 

Vakáció a kisbabával

4th Júl 2018

A nyár rohamosan közeledik és már mindenki tervezi a vakációt a nyári szünetre. De mi a teendő, ha már egy kisbaba is a családunk tagja? Tervezhetünk a picivel egyáltalán valamilyen kirándulást? Mindenesetre, ha a nyári élmények utáni vágyakozás erősebb minden aggodalomnál, kezdj el csomagolni!

Mivel egy apró, védtelen csecsemő is az útitársad lesz, sok mindenre fel kell készülnöd és jóval a kirándulás előtt át kell gondolnod, hogy mit is fogsz becsomagolni. A legfontosabb dolog, amire egy kisbabának szüksége van- te vagy, minden más elfér a poggyászban. Mit is vigyünk magunkkal, ha kisbabával utazunk és szeretnénk élvezni az „igazi“ nyaralást? Inspirációt az alábbi cikkünkben találsz!

Víz és ennivaló

Mindig csomagolj babavizet tea vagy más, kisbabáknak megfelelő ital készítéséhez. A folyadékbevitel rendkívül fontos a kisbabák számára!

Ne feledd a bébiételt sem, ideális esetben boltban vásároltat (márkás és tesztelt) vagy otthon készítettet csomagolj. Minden esetben fogod tudni, hogy a kisbabád csak a legjobbat kapja, sőt mi több, pár forintot is megspórolhatsz egy jó kávéra vagy fagyira, így te is kiélvezheted a nyaralás minden pillanatát.

A kis boldogságcsomód szükségletei

A kiságy, a babakocsi, a cumisüveg, a cumi és a kedvenc játékok mind hozzátartoznak a kirándulás legfontosabb felszereléséhez. A kisbabád nagyobb biztonságban fogja érezni magát, ha a jól ismert, az otthon illatát és az anyai karokat idéző holmik veszik körül.

Kenőcsök, védelem és elsősegélycsomag

A poggyászból nem hiányozhatnak a minőséges gyerekek számára alkalmas magas faktorszámú napvédő krémek vagy UV szűrős kezeslábas, napellenző, gyerek sátor, felfújható karúszók, úszógumik. Egy éves korig a kisbabák nem lehetnek kitéve közvetlen napsugárzásnak.

Ne feledkezz meg az otthoni elsősegély készletről sem – fájdalomcsillapítókról, púderekről, kenőcsről a pelenkakiütésekre, speciális krémekről vagy folyópúderről a kiütésekre, szúnyogriasztóról, sebtapaszokról, fertőtlenítőszerekről, lázmérőről.

Vigyázat! Kisebb sérülések vagy rovarcsípések esetében óvatosan járj el! A sebet fertőtlenítsd, védd a kisbabád a babakocsira erősített szúnyoghálóval és kend be speciális szúnyogriasztóval. A rovarok fertőzéseket továbbíthatnak és allergiás reakció veszélye áll fenn.

Plusz tipp

A fentebb említett dolgokon kívül csomagold be a nagyszülőket is, de legalább a nagyit. Szánj időt egy kis romantikára is, vagy legalább magadra, hogy kicsit tisztítsd ki a fejed és kapcsolódj ki a mindennapi sztereotípiáktól. Hiszen erre való a nyaralás! Élvezd!

Kiruccani a kisbabával eléggé igényes, de megéri a fáradozást. Kellemes kirándulást az egész családnak!

Olvassa el más cikkeket is:

Tekintse meg a nagy választékot a bébi ruhákkal és bébi készletekkel.

Kellemes napot kívánok
www.mimulo.hu

Ez érdekelheti Önt

2 comments on “Vakáció a kisbabával

  1. Pingback: Kis fej, alacsony IQ? Igaz vagy sem? | Blog Mimulo

  2. Pingback: Itt vannak a napsütéses napok! Kirándulásra fel! | Blog Mimulo

Szólj hozzá!

CzechSlovakia