Main menu

 

5 ajándék, amely nem fog sikert aratni a kismamák körében

4th ápr 2018

Megajándékozni készülöd a barátnőd, a testvéred vagy a lányod a kisbabájuk születése alkalmából? Biztosan nem leszel egyedül, hiszen ilyenkor minden ismerős és rokon meglepetéssel készül. Tehát nehéz lesz előállni valamilyen eredeti ötlettel. Azonban nem minden ajándék ideális és nem minden meglepetés szerez örömet és hasznot a kismamák számára. Milyen ajándékokat húzzunk ki inkább a listánkról, és mit nem illik ajándékozni a kismamáknak?

  1. Pezsgő és alkohol

Biztosan van ok az ünneplésre, viszont a kismamákkal a szoptatási és a gyermekágyi időszakban kizárólag vízzel fogunk koccintani. Ha mégis valamilyen alkohollal lepnéd meg, az biztosan a bárpult mélyére kerül és majd valaki más fogja elfogyasztani. Az alkoholos ajándékokat inkább hagyjd a született kisbaba első születésnapi ünnepségére.

Ugyanez vonatkozik az alkohollal töltött pralinékra is. A gyermekágyi időszakban a kismamák ezt sem fogyaszthatják.

  1. Ajándékutalvány masszázsra vagy étterembe

Kedves gesztus tőled, hogy az ajándékozással nemcsak a kisbabára, hanem az anyukára is gondolsz, viszont a kismamának sem ideje, sem kedve nem lesz társasági eseményekre. A kórházból hazajövet örülni fog, ha csak egy percre is az ágyba feküdhet. Romantikus vacsorákra maximum a saját konyhájában kerít majd sort. A luxuséttermek látogatása előtt pedig az alakját szeretné majd formába hozni.

Sajnos a masszázst is halasztania kell majd, a gyermekágyi időszakban egyáltalán nem ajánlott. A következő hónapokban biztos nem lesz ideje fitneszterembe vagy masszázsra járni, hacsak nem házhoz hívod a masszőrt.

  1. Ékszerek

Hacsak a kismama kifejezetten nem szeretné, ékszerrel semmi esetre se lepjük meg. Minden nő hálás lenne ilyen ajándéknak, de a gyermekek biztosan gondoskodnak majd likvidálásukról. A kisbabák nagyon szeretnek a fülbevalókkal játszani és természetesen ellenőrizni fogják a láncok és gyöngyök ellenállósságát is. Hasonló ajándékötleteket inkább húzzunk ki a listáról, vagy javasoljuk a kismamának, hogy őrizze meg pl. az iskolás időszakra.

  1. Könyvek háborús és horror tematikával

Még ha a kismama szenvedélyes olvasó és rajong a hasonló témákért, ilyen ajándék nemigazán tenne jót neki. Olyan mértékben lesz fáradt, hogy a betűket alig fogja látni, és a körülötte lévő stressz és félelem miatt hasonló típusú könyvek és filmek nem fognak dobni a kedvén. Mindenesetre egy kis rést találni ebben az igényes időszakban szinte lehetetlenné válik, ha mégis sikerülne, azt a perc nyugalmat a kismama inkább alvásra szentelné, mintsem könyvolvasásra vagy filmnézésre.

  1. Fehérnemű

Alsóneművel nemigazán tudnánk örömet szerezni egy nőnek, aki most lépett anyai szerepbe. A szexi darabok hónapokig a szekrény mélyén lapulhatnak. Minden arra emlékeztetné, hogy ebben az időszakban nem éppen a legszexibb és az egyedüli alsóneműt számára a szoptatós melltartó jelenti.

Kellemes napot kívánok
www.mimulo.hu

A fentebb említett kevésbé praktikus ajándékok csak egy részét jelentik azoknak az ajándékoknak, amelyekkel egy kismamát meglephetünk. Alaposan gondold át, hogy a tervezett ajándékkal valóban örömet szereznél-e a kismamának és a kisbabának egyaránt. Az igazi örömet, mégha nem is úgy tűnik, együtt élik át.

Olvassa el más cikkeket is:

Tekintse meg a nagy választékot a baba ruházat és baba szükségletek.

 

Ez érdekelheti Önt

Szólj hozzá!

CzechSlovakia