Main menu

 

Karácsony gyerekekkel- Hol volt, hol nem volt?

11th jan 2018

Töltöttétek már a karácsonyt a gyermekeitekkel vagy ez még csak most vár rátok? Biztosan érdekelne benneteket, hogyan ünneplik más családok a karácsonyt, és felmerült bennetek a kérdés, vajon normálisan zajlanak-e az ünnepek a ti családotokban. Bármi is történjen, a gyerekekkel töltött ünnepek biztosan vidáman és rendben fognak telni. Abban az esetben, ha azt gondolod, hogy rend, nyugalom és szabadság vár rád, tévedsz:) Minden bizonnyal mindenki másként zárja az óévet a gyerekek társáságban, viszont a nehézségek mindenütt egyformák. Négy hölgy mesél arról, hogyan vészelik át ők a karácsonyt és az év végi ünneplést. Merítsünk ihletet az ő történeteikből vagy kezdjünk el félni…?

Markéta- 36 éves

Mi a gyerekekekkel töltött ünnepeket igyekszünk maximálisan kiélvezni. Két kislányunk van, akik számára Szentestére mindig valamilyen programmal készülünk. Meglátogatjuk a karácsonyi vásárt és meglessük a helyi karácsonyfát is. Utána a mi élő karácsonyfánkat díszítjük fel. A gyerekek segítenek úgy az ünnepi asztal előkészítésében, mint a karácsonyi sütésben, bár azt inkább csak majszolgatják. Az ünnepek alatt nincs sok időm a pihenésre, rengeteg dolgom van, a gyerekek meg izgatottan futkároznak körülöttünk. Miután megfőztem a vacsorát, asztalhoz ülünk és gyertyákat gyújtunk. És utána kezdődik az ajándékozás. Én már csak az ágyba kívánkozok ilyen kimerítő nap után. A Szilvesztert általában nyugalomban a baráti körünkben töltjük, miután a lányok elaludtak.

Katka- 37 éves

Nálunk a Szenteste békességben zajlik, az élő karácsonyfát már egy nappal előtte feldíszítjük, hogy nyugalom legyen. A gyerekeink, szintén lányok, próbálnak nagy rendetlenséget csinálni, de mi nem hagyjuk elrontani a kedvünket és a karácsonyi hangulatot. A lányok minden erejükkel azon vannak, hogy minket kifárasszanak, bár a Jézuskára váró izgalomtól ők alszanak el elsőnek. A vacsoráról a férjem gondoskodik, úgyhogy én valóban kipihenhetem magam. A vacsora után a gyerekek alvás helyett inkább az új játékaikat próbálják ki, egészen este 11-ig, de így is nagyon boldog és kipihent vagyok. A Szilvesztert a hegyekben a barátaink és gyerekeink körében töltjük. Már nagyon várom a következőt.

Helena- 33 éves

Mi a három gyerekünkkel, két fiúval és egy lánnyal sétálni megyünk, korcsolyázunk és különféle programokat találunk ki, hogy az esti várakozást kellemesebbé tegyük. Természetesen folyamatosan kérdezik, hogy mikor jön a Jézuska, mikor megyünk a karácsonyfához, de így is nagyon jól szórakozunk együtt. Igyekszünk minden külön töltött percet kárpótolni, ami év közben sajnos kárba vész. Pont ezért a Szentestét az egész család együtt tölti. A vacsorát nálunk is a férjem készíti, így minden percet amit csak tudok a gyerekekkel töltök. A vacsora után jön az ajándékbontás, történeteket mesélünk, amik az év közben történtek velünk és meséket nézünk. A szüleink vigyáznak a gyerekekre, amíg el nem alszanak, mi pedig ellátogatunk az éjféli szentmisére. Annak ellenére, hogy az ünnepek alatt nem pihenek túl sokat, úgy gondolom, hogy mesés karácsonyunk van. A Szilvesztert a családdal töltjük, nem szeretem az erőltetett szórakozást.

Sofia- 39 éves

Egyedülálló menedzser anyuka vagyok, a karácsonyt a fiammal és a párommal családlátogatással töltjük. Az ajándékokat már a vacsora előtt kibontjuk, utána a barátainkat látogatjuk meg, ahol egy kisebb vacsoraest kerül megrendezésre. Haza csak reggel érkezünk, és kibontunk még pár meglepetést. Szilveszterkor moziba megyünk, a fiamra anyukám vigyáz. Néha az óévet külföldön búcsúztatjuk, ahova a munkám miatt kell utaznunk. Mindig igyekszem, hogy az év végét legalább a családom és barátaim körében töltsem, akikre sajnos az év többi hónapjában nincs időm. De főként a fiammal. Néha ez elég igényes. Annak érdekében, hogy minden úgy süljön el, ahogy én szeretném, a napnak több órából kéne állnia, nekem pedig több végtagra lenne szükségem.

Hogy teltek az ünnepek nálatok? Hasonlóan vagy teljesen másként?

Olvassa el más cikkeket is:

Tekintse meg a nagy választékot a baba ruházat és baba szükségletek.

Egy szép nap kívánsággal
www.mimulo.hu

Ez érdekelheti Önt

One comment on “Karácsony gyerekekkel- Hol volt, hol nem volt?

  1. Pingback: Tökéletes megoldás a téli sétákhoz | Blog Mimulo

Szólj hozzá!

CzechSlovakia