Main menu

 

Szalonna és a tojás segíthet növelni a magzat IQ szintjét

9th Már 2018

Te is azt gondolod, hogy a szalonna és a tojás a nehéz vacsorák és a hízlaló angol reggelik közé tartozik? Valószínűleg igen, de a legújabb kutatások alapján igazi csodaétel. Tehát semmi sem annyira egészségtelen, mint amennyire látszik. Ez az étel „zsíros“ vitamin bombával rendelkezik – gazdag a kolintartalma (B-vitamin) – amely fontos szerepet játszik az agy fejlődésében és felel a jövőbeli intelligenciaszintért.

Bacon és okos gyerek?

Az észak-karolinai biológusok kutatása alapján a reggeliként elfogyasztott szalonna és tojás kombináció előnnyel lehet a terhes anyukák, de legfőképp a még meg nem született gyermek számára.

Kutatásuk során, amelyet egereken végeztek, megfigyelhető, hogy a nőstény/anya esetében a kolint tartalmazó ételek képesek befolyásolni a magzat agyának fejlődését. Ebből kifolyólag az egyik biológus arra a következtetésre jutott, hogy az elegendő kolinmennyiség egészségesebb agyi fejlődéshez és magasabb intelligenciaszinthez vezethet.

Kolinban gazdag ételek közé tartozik például az ún. angol reggeli, amely főként tojásból és szalonnából áll, viszont az egészségügyben nem örvend nagy népszerűségnek.

Mi is a kolin?

A kolin a B-vitaminok közé tartozik. Az acetil-kolin építőköve, amely az alap neurotranszmitterek egyike. A neurotranszmitterek ingerületátvivő anyagok az idegsejtek között. Az ingerületátvivő anyag hiánya esetén alakulhatnak ki bizonyos betegségek, mint pl. az Alzheimer-kór vagy egyéb pszichiátriai megbetegedések, amelyek összeköttetésben vannak a memória rövid- vagy hosszú távú károsodásával. A kolin bevitele a szervezetbe táplálék vagy táplálékkiegészítők formájában növelheti az acetil- kolin szintjét és ezáltal javíthatja a memóriát.

Bacon és tojás – reggelire és ebédre

Senki sem sorolja a szalonnát az egészséges ételek csoportjába, de bizonyos tények tudatában néha meg kell változtatnunk a véleményünket arról, hogy mit is tartunk egészségesnek és mit nem. Ez a tanulmány azt bizonyítja, hogy a prenatális táplálkozás mennyire fontos a születendő gyermek egészsége szempontjából. A fentebb említetteket megerősítette az Amerikai Kísérleti Biológiai Társaság Szövetségének doktora, Gerald Weissmann.

Egy jó tanács a leendő anyukák számára – reggelizzetek angolosan, hogy a kisbabátok elegendő mennyiséget kapjon az „okos“ vitaminból. Hajrá!

A szalonnát (nem)kedvelők számára

Ne feledd, ha nem szereted a szalonnát, az elegendő kolinmennyiséget más úton is a szervezetbe juttathatod. Elég, ha a tojjássárgájára, májra és hüvelyesekre teszed le a voksod.

Ti szerettek tojást és szalonnát reggelizni?

Přečtěte si také další články:

Tekintse meg a nagy választékot a baba ruházat és baba szükségletek.

Kellemes napot kívánok
www.mimulo.hu

Ez érdekelheti Önt

CzechSlovakia