Main menu

 

Termékeny telihold? Lehetséges?

1st Már 2018

Ma az asztrológia nagyon közkedvelt és ismert tudomány, amely segítségével sokat megtudhatunk a jövőnkről. Tegye a kezét a szívére az, aki még soha nem szerette volna megtudni, hogy mit jósolnak neki a csillagok!? Valószínűleg mindenki ismeri a csillagjegyét is, nem igaz?

A csillagokban már évszázadok óta keressük a választ sok megoldatlan kérdésre. Manapság akár fiatal párok vagy egyedülálló nők is fordulnak a csillagokhoz. Éppen ezért több asztrológus foglalkozik a termékenység kérdésével, amelyet a bolygók állása vagy a telihold is befolyásolhat. És talán azért is, mert a fiatal meddő párok száma veszélyesen növekszik.

Az asztrológián belüli egyes elméletek szerint a termékenység befolyásolható a telihold segítségével. Számos nő ezt a teóriát kezdte el követni és több női csoportban is boncolgatják a témát. Valóban lehetséges a telihold szerint szabályozni a termékenységet és tényleg a nők ebben az időszakban termékenyebbek?

Két havi ciklus

Miranda Gray „Vörös Hold“ (Red Moon) c. könyve szerint a nő energiája az ovulációs időszakban a legnagyobb, és pont ezért az összehangolható a Hold állásával is. Ha össze tudnánk egyeztetni a menstruációs ciklusunkat a Holddal, valóban teherbe eshetnénk a telihold segítségével, mivel ebben az időszakban lennénk a legtermékenyebbek. A ciklusunk során megfigyelhető, hogy a testünk két havi ciklusra – Fehér és Vörös Hold fázisra hangolódik.

Fehér Hold vagy a „jó anya“ ciklus – a menstruáció újhold idején, az ovuláció pedig teliholdkor megy végbe. Ez a rendszer sok vallásnál és termékenységi szertartásnál ünnepelt. Találkozik benne a Hold és a nő alkatói ereje, amely elősegíti a gyermek fogantatását vagy a családalapítást.

Vörös Hold vagy a „rossz nő“ ciklus- a menstruáció teliholdkor, az ovuláció pedig újholdkor történik. Az alkotói energia nem a gyermek fogantatására irányul (megvalósulás az anyagban), mivel az ovuláció a „sötét“ újhold időszakában megy végbe. Az alkotói energia teljesen a belső fejlődésre összpontosul. A könyvben fel van tüntetve, hogy a férfiak ezt az időszakot erősnek és kontrollálhatatlannak tekintik, ezért kapta a rossz nő/okos nő/csábító nő/csúnya boszorkány megnevezéseket. A nő a szexualitásával nem egy új generáció alapítására törekszik, hanem nőiességét más dolgok előnyére fordítja.

Azok a nők, akik a Vörös Hold ciklusában éltek, kizártak voltak a teliholdas szertartásokról, mivel a fényes Hold sötét oldalára emlékeztettek.

Luna, a jó anya

Nagyon leegyszerűsítve a feljebb található szövegből tehát megtudtuk, hogy a telihold az anyaság szimbólumaként tekinthető. A horoszkóp szerint a bolygók állása nagy jelentőséggel bír az ember karakterére. Az asztrológiában a Luna a női oldal képviselője és az anyaságba való belépést jelenti. A Hold segítségével a termékenységünket is irányíthatjuk.

Luna, a termékenység és annak kezelése

A menstruációs ciklus alapján, amely a Hold befolyása alatt van, a professzionális asztrológusok külön termékenységi kezelést dolgoztak ki. Azok a nők, akik a teliholdkor ovulálnak, könnyebben esnek teherbe, míg azon nők esetében, akiknek a ciklusuk másképp van felállítva és nem egyezthető össze a Holddal, segítségükre lehet az asztrológusok által kidolgozott termékenységi naptár. Ennek segítségével könnyebb lehet a teherbeesés. Fontos, hogy mennyire közel áll a Hold a csillagjegyünkhöz is, minél közelebb esik a telihold a csillagjegyünkhöz vagy közvetlenül benne található, annál nagyobb az esély a termékenységre. Tehát, ha a telihold fázisa közel esik a születésünkhöz, szinte biztosak lehetünk, hogy teherbeesünk. A férfiak esetében is működik. Telihold idején a spermiumok felgyorsulnak és effektívebbek. Egyes párok a sikertelen mesterséges megtermékenyítés (IVF) után az asztrológia felé fordulnak. Bebizonyosodott tény, hogy a telihold és az ovuláció alapján kiszámított koncepció valóban segít a fogantatásban és a teherbeesés spontán történhet.

Hihetünk is meg nem is hasonló elméleteknek, mindenesetre az asztrológia modern tudomány (vagy boszorkányság), pont ezért sokan használják és kihasználják. Nyilván a telihold hatással van az egészségünkre és a hangulatunkra. Ha nyomon szeretnénk követni a menstruációs ciklusunkra gyakorolt hatását, valószínűleg nagyon meglepődnénk. Hiszen az univerzum irányít mindent, akár a mi belsőnket is.

Přečtěte si také další články:

Tekintse meg a nagy választékot a baba ruházat és baba szükségletek.

Kellemes napot kívánok
www.mimulo.hu

Ez érdekelheti Önt

One comment on “Termékeny telihold? Lehetséges?

  1. Pingback: Szalonna és a tojás segíthet növelni a magzat IQ szintjét | Blog Mimulo

Szólj hozzá!

CzechSlovakia