Main menu

 

A terhesség 10 előnye

31st jan 2018

Kedves anyukák, már a blogon olvashattátok, hogy egy nő számára a terhesség mennyire igényes időszak, hogy bizonyos dolgokra nem éppen pozitívan fogunk visszatekinteni, de a terhességet természetesen mindannyian másként éljük meg. Számos kellemes pillanatot hoz az életünkbe, a nagy várakozást és néha bizony komplikációkat. Ma tekintsünk meg a jobbik oldalát. A babavárás mellett csupa kellemes dologban is részünk lehet. Persze csak akkor, ha azt kellő képpen felismer- jük és kitartunk mellette, tehát olvasásra fel!

  1. Végre joggal használhatjuk mentségként a fáradságot

Most már végre joggal pihenthetünk bárhol, bármikor. Lelkiismeret furdalás nélkül. Nyugodtan szundíthatunk egyet ebéd után rosszalló tekintetek nélkül, sőt a pihenést mindenki tálcán fogja kínálni, hát nem hangzik jól?!

  1. A hajunk gyorsabban fog növekedni és kevesebbet fog hullani

Ez az állapot csupán átmeneti és a szülés után minden másként lehet, de a terhesség alatt a nők többségére érvényes, hogy a hormonok hatására a haj fényesebb, erősebb és sokkal dúsabb lesz.

  1. A partnerünk védelmet nyújt nekünk és kényeztet minket

Hagyjuk magunkat kényeztetni a partnereink által. Például azzal, hogy meglepnek bennünket egy ágyba hozott reggelivel vagy egy kellemes kényeztető masszázzsal. Néha körülöttünk fognak ugrálni, de folyamatosan védeni fognak bennünket és megtesznek értünk minden tőlük telhetőt. A terhesség előrehaladtával bármit szívesen megtennének értünk, akár még egy pedikúrát is bevállalnának. Kész paradicsom egy párkapcsolatban.

  1. Kilenc hónap menstruáció nélkül!

Nem fog kellenünk minden hónapban a menstruációs problémákkal foglalkoznunk,…vagy azon aggódnunk, hogy bevettük-e a fogamzásgátló tablettát.

  1. Gyönyörűnek fogunk tűnni

A nők többsége a terhesség alatt a hormonok hatására boldogabbnak és kiegyensúlyozotabbnak tűnik, az anyukák egyszerűen önmagukat adják. A család és a külvilág számára is fontosabbak leszünk. A súlyunkkal egyáltalán nem fogunk foglalkozni, csak a nyugodtság és a saját magunk szeretete fog eltölteni bennünket Sok ember számára szebbnek fogunk tűnni és ezt csak ismételgetni fogják.

  1. Az emberek figyelmesebbek lesznek velünk szemben

Megfogják nekünk az ajtót, átadják a helyüket a villamoson, vagy akár a szupermarketben a sor elejére engednek. Egyes bevásárlóközpontokban a terhes nők számára külön pénztár is rendelkezésre áll, máshol pedig a kiválasztott termékekre kaphatunk kedvezményt.

  1. Nem lesz bűntudatunk a nagyobb ruhamérettől

Végre nem kell aggódnunk amiatt, hogyha nem férünk bele a kedvenc ruhadarabunkba. Ha nem fogjuk túlmajszolni magunkat, de rendszeresen felszedünk pár kilót, igazán nincs okunk az aggodalomra a súlyunk miatt, és nyugodtan viselhetjük azt, ami számunkra kényelmes. Manapság számos szép ruhát kifejezetten a terhes anyukák számára varrnak, és azok akár a szülés után is nyugodtan viselhetők.

  1. Azt fogjuk enni amit akarunk, ami ízlik, de egyben egészséges is

A terhesség elgondolkodtat bennünket saját magunkról és a testünkről. Amikor egy nőben tudatosul, hogy gyermeket vár, már nem csak magára fog gondolni. Mindannyiunkat néha elcsábít pár kevésbé egészséges falat, de a terhesség alatt ez másként van-hiszen a kisbabánk számára csak a legjobbat akarjuk Egyértelműen egészségesebben fogunk táplálkozni,de ha néha elkap a csábítás, senki nem fogja a szemünkre hányni és lelkiismeret furdalásunk sem lesz. Éppen ellenkezőleg, boldogabbak és nyugodtabbak leszünk, csakúgy mint a kisbabánk.

  1. A házimunka megvár

Otthon egy halom vasalni való ruha vár ránk és a piszkos ablakokat sem győzzük megmosni? A házimunkát nyugodtan elhalaszthatjuk máskorra, amikor kevésbé leszünk fáradtak. Vagy a családból is megkérhetünk valakit, hogy segítsen, biztosan szívesen kivenné a részét. A terhességünk alatt erre jogunk van

  1. Ne feledjük, a legnagyobb pozitívum maga a terhesség

Annak ellenére, ha néha nem érezzük magunkat éppenséggel a legjobban, a legfontosabb, hogy egy új élet növekedik bennünk! Már ezért megéri, nincs igazam?! 🙂

Olvassa el más cikkeket is:

Tekintse meg a nagy választékot a baba ruházat és baba szükségletek.

Kellemes napot kíván a
www.mimulo.hu

Ez érdekelheti Önt

CzechSlovakia