Main menu

 

Jobb lenni fiatalabb vagy idősebb anyukának?

12th Júl 2019

Nagyon szeretne kisbabát, de nem tudja, hogy elég idős e hozzá? Azt gondolja, hogy korán van még hozza vagy már túl késő? Az igazság az, hogyha úgy érzi, hogy igazán szeretne kisbabát, akkor a kor nem számít. Többnyire a biológiai órákhoz kellene igazodnunk. De ha a gyerek egészségére és a helyes nevelésre figyelünk oda, akkor kicsit oda kellene figyelnünk a korunkra. Nézzük meg miért is.

Pszichikai felkészültség

Fiatal anya: Néha a fiatal anyák azt gondolják, hogy nem igazán vannak még felkészülve a gyerekre, ezért elkellene gondolkodnia, hogy van e elég mersze az anyasághoz. De ki is van igazán erre felkészülve. Ha szeretne kisbabát, hajrá. A fiatalabb anyáknak több idejük van a gyerekekre, jobban össze hangolódnak és nem annyira idegesek.

Idősebb anya: Az idősebb nők már jobban felvannak készülve az anyaságra, mindent megtanulnak, mindent elkészítenek, a környezetében már több nőnek van gyermeke, így már egy kicsit tudják mi vár rájuk. De a kisbaba mindig egy meglepetés, és a nőnek sok mindenről le kell miatta mondania. Ezért az idősebb nőknek sem lehet olyan könnyű ezt feldolgozni, mint ahogy az első látásra tűnne. Az idősebb anya jobban védi és jobban félti gyermekét, ami nem igazán olyan jó.

Fizikai igényesség

Fiatal anya: A fiatal nők ezen a téren kicsit előnyben vannak, mivel több erejük van, mint a szülésre, úgy a későbbiekben kellő törődésre is. Az orvosok ezért javasolják az első gyermeket 25 éves kor után. Úgyszintén jobban szeretnek játszani a gyerekkel és több energiájuk van különféle tevékenységekre.

Idősebb anya: Az évek növekednek, az energia pedig csökken. Érezzük ezt minden tevékenység közben. Már semmi nem olyan, mint régen. Ez kicsit hátrányba teszi az idősebb nőket, ha a gyereknevelést vesszük figyelembe. De lehet, hogy pont az anyaság ébresztené fel a testet, és megtalálná magában a kellő energiát. Szóval ne adja fel, még ha már nem is 20 éves. A kisbabát nem lehet teljesen betervezni, ez természetes része a partnerek közti kapcsolat fejlődésének.

Tapasztalatok

Fiatal anya: A jó anya másik kritériuma az érettség és a tapasztalat is, amely egy fiatal nőben nem biztos hogy megvan. Ezért néha felelőtlenül cselekednek. Előttük az élet, és sok dolog van, amit kikel próbálniuk és meg kell tenniük, mielőtt családot alapítanak. Néha viszont a sok okosság se jó.

Idősebb anya: Ezeknek a nőknek sok barátnőjük van, amelyek már anyák, így tudják, mire számítsanak. Az életük szépen halad és egy kisbaba egy következő lépés az életükben, amelyet tökéletesen megterveztek. Óvatosabbak lesznek és jobban oda fognak figyelni a gyerekre. Átélték ismerőseivel a rosszabb időket is, mint például a szülés, ezért nagyjából ismernek minden szituációt. De viszont a rizikós szituációktól jobban félnek.

Pénzügyi biztonság

Fiatal anya: Ez a fő probléma a fiatal nőknél, mivel az anyasági (az első 6 hónapban) a szerint számolódik ki, hogy mennyit kerestek az előző hónapokban. Ezért jobb, ha pár évet már dolgoznak, minthogy rögtön iskola után gyereket vállalnának. Ki szeretne a szüleitől kölcsön kérni pelenkára a saját gyermekének?

Idősebb anya: Azok a nők, amelyek már régebb óta dolgoznak, előnyben vannak, nem muszáj félniük a pénz miatt. De viszont nehezebben adják fel munkájukat. Néhány ledolgozott év után többnyire már olyan pozíciójuk van, amelyet nagyon nehezen engednek el. Egy kisbaba nagyon sok változással jár, és a fiatalabb anyukákat ez nem nagyon izgatja.

Gyerek egészsége

Fiatal anya: A gyerek egészsége a legfontosabb. A 25 éves nőknél csökken a fejlődési rendellenességek kockázata, mint például a Down szindróma. A fiatalabb nőknél az arány egy az 1700-hoz. Más rendellenességek is ritkák. A fiatal anyukák egészségesebbek így gyermekük is az. Sajnos ebben az irányban az idő határozottan az idősebb anyák ellen van.

Idősebb anya: A 35 éves kor feletti nőknél ez az arány egy a 350-hez. A 45 evés kori nőknél pedig egészen egy a 40-hez. Ebből a szempontból, amely a legfontosabb, határozottan a fiatal nők nyernek.

De ha szeretne anya lenni, és úgy érzi, hogy képes rá, akkor a lényeg csak az, hogy van e elég ereje és elég szeretete, na és persze milyen nagy az ölelő karja.

Ön szerint, mi az ideális életkor az anyaság számára?

További érdekes cikkeket is olvasása:

Kellemes napot kívánok
www.mimulo.hu

Ez érdekelheti Önt

Szólj hozzá!

CzechSlovakia