Main menu

 

Játszószőnyeg- a játék, amely sok mindenre megtanít

6th feb 2018

Sokat gondolkozol milyen első játékot vennél az újszülött kisbabádnak? A piacon már rengeteg játék kapható, de sajnos nem a legkisebbek számára. Az is igaz, hogy nekik még nincs szükségük annyi játékszerre. Viszont az anyukák megérdemelnének pár nyugodt percet egy jó kis kávé társaságában. Milyen játékot is vegyünk a kisbabánknak, amely az előnyére válik és fejleszti a képességeit? Próbáld ki a játszószőnyeget!

A játszószőnyeget beszerezheted a saját csemetéd számára, de akár ajándékként is kiválóan szolgál. Ez egy nagyszerű játék, amelyet a csöppségek az egész első életévükben használhatnak.

Több az egyben

A játszószőnyeg újszülött kortól egészen 10 hónapos korig ajánlott. A szőnyeg nagy mintával, pl. állatkákkal van díszítve. A motívum színes, puha és többnyire sistergő vagy más hangot ad ki. A gyermekek számára a háton illetve hason fekvés is kényelmes. A díszek lekötik a gyermekek figyelmét, gyakran fogdozzák vagy a szájukba veszik azokat. Háton fekve nézegethetik a felettük lógó játékokat, amelyek tépőzár segítségével vannak a színes játékívre függesztve. A játékok különböző hangokat adnak ki vagy dallamokat játszanak. A szőnyeg teljes területén különböző sistergő kiugrások találhatók. A kis felfedezőket tehát megannyi érdekes dolog várja, az anyukák pedig nyugodtan elszürcsölhetik a kávéjukat.

Tanulás, ismerkedés

A játszószőnyeg remek tanulási lehetőségeket is nyújt. A gyermekek megismerkednek a színekkel, hangokkal, formákkal és anyagokkal. A szőnyeg nagyon puha és ártalmatlan anyagból készült. Fejleszti a gyermekek érzékeit is- a tapintást, a látást és a hallást. Sőt egyes csecsemők a játszószőnyegnek köszönhetően hamarabb fordulnak hasra és hamarabb kezdenek el mászni.

Mi mindent is tartalmaz a játszószőnyeg?

A játszószőnyeg egy nagy színes mintával díszített sistergő részekkel ellátott szőnyegből áll. A szőnyeg felett egy vagy két színes játékív található, amelyekre színes, hangokat kiadó játékok vannak felfüggesztve. Egyes játékok nyugtató dallamokat is játszhatnak, mint pl. a PlayTo játszószőnyeg esetében ( zenélő hold). A játékokat a gyermekek akár le is vehetik a játékívről, és idősebb korukban játszhatnak velük.

Játék fekvéstől az ülésig

Igen, pontosan. A játszószőnyeget a gyermekek valóban újszülött kortól egészen 10 vagy 12 hónapos korig használhatják. Ahogy már említettem, alkalmas fekvésre, mászásra, menedékhelyként, hasra fordulásra és a későbbiekben ülésre. A felfüggesztett játékokat a kisbabák meg akarják majd érinteni, ezzel is fejlődik a motorikus képességük. A játszószőnyeg hatással van a képzelet fejlődésére is. A gyermekek számára a játszószőnyeg biztonságot és elégedettséget nyújt, játszani, ismerkedni vagy akár aludni is fognak benne, valóban örömüket lelik majd ebben a játékban. Szeretnél egy olyan játékot, amelyet nem csak a kisbabád, de te is imádni fogsz? Akkor feltétlenül szerezz be egy ilyen játszószőnyeget – és szinte nem is fogsz tudni a csemetéd létezéséről.

Szüksége van tanácsra a választás közben? Küldjön e-mailt az info@mimulo.hu címre. Örömmel segítünk

Olvassa el más cikkeket is:

Tekintse meg a nagy választékot a baba ruházat és baba szükségletek.

 

Kellemes napot kívánok
www.mimulo.hu

Ez érdekelheti Önt

Szólj hozzá!

CzechSlovakia